UITSTEL GEZAMENLIJK OPTREDEN POORTZANGERS EN SPOORKOOR “OP STOOM”

Het concert, georganiseerd door de Poortzangers in samenwerking met ’t Spoorkoor “Op Stoom”, dat gepland stond op 27 november wordt voor de tweede keer uitgesteld. Dit in verband met de overheidsmaatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Betreffende een nieuwe datum, houden we u op de hoogte via de lokale media, Facebook en onze website www.depoortzangers.nl

De gekochte entreebewijzen blijven geldig voor dit nog te plannen optreden.

   
logocorpronkmusicCor Pronk is onze altijd enthousiaste en gemotiveerde muzikale leider, die ons koor de afgelopen jaren naar een aanzienlijk hoger niveau heeft gebracht.
 
Cor Pronk werd geboren op 4 november 1950 en begon op 9-jarige leeftijd op de bugel te spelen in de plaatselijke fanfare "Eensgezindheid" te Heiloo. Later speelde hij ook in de Bergense Harmonie, het Noord Hollands Jeugdorkest (symphonieorkest), in een boerenkapel en in een Dance Band.
Toen al een gevarieerde interesse en veelzijdig muzikant.
In 1969 begon hij zijn studie aan het Utrechts Conservatorium Trompet, achtereenvolgens bij Ben Zaal, Klaas Kos en Wim van der Vliet. In 1972 volgde hij naast zijn trompetstudie ook HaFa (Harmonie en Fanfare)-directie bij Henk van Lijnschooten en Gerrit Fokkema. In 1974 behaalde hij zijn Onderwijsakte Trompet, in 1975 het Orkestspel Trompet en in 1976 Piccolotrompet en HaFa-directie. Hij leidde ook jarenlang de Jeugdstudieweekends van de KNFm (Koninklijke Nederlandse Federatie van muziekverenigingen) in de provincie Utrecht.
 
Vanaf 1974 tot mei 2014 is Cor Pronk vaste dirigent geweest bij het Harmoniegezelschap Fidelio te Woudenberg. 

Poortzangersfestival 2017 (78)

In de loop van de tijd dirigeerde hij diverse Harmonie- en Fanfareorkesten, waaronder de Koninklijke Biltse Harmonie en de Politieharmonie Hermandad uit Rotterdam.
Sinds 2001 hij tevens vaste dirigent bij het Koninklijk Zeister Harmonie Muziekgezelschap. In 1981 is hij toegetreden als trompettist bij het koperkwintet Pentabrass. Inmiddels is deze formatie opgeheven.
Hij geeft momenteel les in Bunschoten-Spakenburg, Nijkerk en Woudenberg. Daarnaast maakt Cor sinds een aantal jaren deel uit van mannenkoor "De Poortzangers" in de rol van muzikaal leider.  
 
Bronnen: